Idee ontstaan bij Open Space bijeenkomst 22 sept. 2011:
Doelstelling: een eetbaar bos aanleggen in Wageningen, waar fruit en notenbomen, struiken van kleinfruit, etc. worden tot een zeer productief, ziekteresistent en weinig werk vragend landschap.
Het is op basis van permacultuur, dat wil zeggen op zo’n manier ontworpen en aangelegd dat het zichzelf grotendeels kan onderhouden en nog duizenden jaren mee kan. Een prachtig inspirerend bos waarin de lokale bevolking naartoe kan gaan als natuurlijke voedselvoorziening, en daarmee tegelijkertijd ge’reconnect’ wordt met de natuur door daar te zijn, te plukken en te verzamelen, en verhalen te lezen over de gewassen en hun historie en praktisch gebruik. Het heeft zowel een duurzame als educatieve functie met een sterke visie op de toekomst. Ook is het een enorme stimulans voor biodiversiteit, het levert wellicht interessante onderzoeksmogelijkheden voor de WUR op voor deze manier van voedselproductie.
Wil je hier aan werken? Laat het ons weten: ttvallei@gmail.com
Link naar het (enige andere) eetbare bos in Nederland met informatie over eetbare bossen: http://nijmegen.transitiontowns.nl/archief/bezoek-aan-eetbaar-bosproject-ketelbroek