Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Bostuin Pomonal zoekt nieuwe vrijwilligers

Bostuin Pomonal anno nu

Bostuin Pomonal anno nu

De eetbare bostuin is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb jij zin om mee te helpen aan het onderhoud van een permacultuur tuin en/of deze verder te ontwikkelen, dan ben je van harte welkom! Meld je aan of vraag meer info via bostuinpomonal@gmail.com.

Kleding ruil op 16 juni 2015

Op dinsdag 16 juni, van 19.30 tot 22 uur, organiseren Transition Town Vallei en Green Office een kledingruil voor vrouwen, mannen en kinderen. Heb je behoefte aan een “nieuwe” outfit? Dit is de gelegenheid om je kledingkast op te ruimen. Laat je kleding, accessoires en goede schoenen die je niet meer draagt niet verpieteren in je kast. Maar gun ze een tweede leven, en kom ruilen!

kledingbeursLocatie: Gebouw met de klok, Generaal Foulkesweg 37

Check het facebook event vantevoren, want de locatie is nog niet geconfirmeerd.

Huisregels:

  • Inloop en uitstallen van je kleding kan vanaf 19.30. We ruilen vanaf 20 uur.

  • Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, vragen we je om minstens 3 kledingstukken mee te nemen.

  • De kleding dient schoon, gewassen en in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn maar ondergoed en sokken mogen in je kast blijven.

Nieuwe mensen gezocht

Sinds 2009 zet een actieve groep mensen zich als Transition Town Vallei in voor een lokaal duurzame en veerkrachtige samenleving. Dat is alweer ruim 5 jaar geleden!
We hebben sindsdien veel bijgedragen aan bewustwording, vooral middels lezingen, film- en informatie-avonden en TransitionTown / Duurzaamheidscafes, vaak in samenwerking met lokale organisaties en/of de gemeente. We hebben een aantal actieve werkgroepen ondersteund, er is een demonstratie permacultuurtuin op de Eng en een eetbare buurttuin in de Pomona tot stand gekomen.
Het is mooi om te zien dat lokale duurzame economie en veerkracht leeft en momenteel weinig aansporing behoeft in Wageningen. We hebben daar nu weinig meer aan toe te voegen en vinden ook geen mensen die daar erg warm voor lopen. De kerngroep van Transition Town Vallei heeft daarom besloten om het de komende tijd rustig aan te doen, dat wil zeggen meer te reageren op vragen dan zelf activiteiten te initiëren. Wij zijn beschikbaar voor advies of ondersteuning, van werkgroepen, burgerinitiatieven of projecten als daar vraag naar is, ook in de omliggende gemeentes, zoals Ede, Veenendaal en Renkum. De website, social media en emailadres blijven in de lucht.
We hebben een uitgebreidere terugblik geschreven, een soort zelf evaluatie, die je hier kan vinden en we wijzen ook op de kaart met alle groene en duurzaamheids initiatieven in Wageningen en omstreken, de Eco Map , gemaakt door WEP (Wageningen, Environmental Platform).
Nog een fijne dag en graag tot ziens
Jan Joost Kessler, Jeanine Verhagen, Wim Haver, Jannie Atzema, Nicole van de Werf en Esther Schoenmaker

Provinciale staten verkiezingsdebatten

Op 18 maart vinden de provinciale verkiezingen plaats. Weet jij al op wie je stemt? De Boernegroep organiseert op drie lunchmomenten de verschillende te kiezen partijen uit om te vertellen over hun partij programma met speciale aandacht voor de landbouw en natuur. Voor meer info Klik hier . Kom, luister en vraag raak op
Provinciale-verkiezingen-20152
26 februari:
VVD: Bastiaan Meerburg
CDA: Jaap Jonk en Harold Zoet
ChristenUnie: Pieter Plug
Locatie: WUR campus, Forumgebouw C103

5 maart:
PvdA: Anna-Lena Hedin-Phenninx
D66: Antoon Kanis
Groenlinks: (nog niet bevestigd)
Locatie: WUR campus, Forumgebouw C107

12 maart:
SP: (nog niet bevestigd)
Partij voor de dieren: (nog niet bevestigd)
Locatie: WUR campus, Forumgebouw C103
Tijd: 12.30-13.15

Kledingruil voor vrouwen, mannen en kinderen.

clothesswap Op donderdag 23 oktober, van 19.30 tot 22 uur, organiseren Transition Town Vallei en Green Office een kledingruil voor vrouwen, mannen en kinderen. Heb je behoefte aan een “nieuwe” outfit? Dit is de gelegenheid om je kledingkast op te ruimen. Laat je kleding, accessoires en goede schoenen die je niet meer draagt niet verpieteren in je kast. Maar gun ze een tweede leven, en kom ruilen!

Locatie: Gebouw met de klok, Generaal Foulkesweg 37

Huisregels:
Inloop en uitstallen van je kleding kan vanaf 19.30. We ruilen vanaf 20 uur.
Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, vragen we je om minstens 3 kledingstukken mee te nemen.
De kleding dient schoon, gewassen en in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn maar ondergoed en sokken mogen in je kast blijven.

Foodbattle van 27 oktober tot 16 november

De CDA-vrouwen nodigen iedereen uit om mee te doen aan de foodbattle.
Eten gooi je niet weg!
Dat is the slogan van de Food Battle!

Aanmelden kan via onderstaande website.

www.foodbattle.nl/huidige-battles/cdav

Bij deelname noteert u drie weken, van 27 oktober tot 16 november, wetenswaardigheden over uw voedsel. De universiteit van Wageningen verwerkt de gegevens.

Heeft u vragen, neem dan contact op: lies visscher, tel 06-53464642.

Opening Groen Leefpark

Op vrijdag 3 oktober om 13:00 uur ‘springt’ het Groen Leefpark officieel ‘in het diepe’.  Iedereen is van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen.

Na de officiële opening, kun je tot 15:00 uur rondkijken in het park, waarna tot 16:00 uur kan worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Alle deelnemende ‘parkpartners’ presenteren zich deze middag in het park. Enkele van hen bieden koopwaar aan, handig om daar rekening mee te houden.

Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten gepland, dus neem kinderen gerust mee naar de opening. Er is op deze middag een doorgang naar de kinderboerderij en de aangrenzende speeltuin, dus dat maakt het extra leuk!

 

Het Groen Leefpark is volop in ontwikkeling. Afgelopen jaar heeft De Oude Hofstede  in samenwerking met het Groenhorst College en andere partners gewerkt aan de inrichting rondom het Groen Leefpark en aan de (natuur-) educatieve inzet van de kinderboerderij, op termijn in combinatie met het park. In het park zijn inmiddels schooltuintjes, speel- en ontdeknatuur, een fruitboomgaard en een waterpark-in-ontwikkeling. Met educatieve projecten komen leerlingen, studenten en Edenaren op een leuke interactieve manier met gezonde leefstijl en verantwoorde voeding in aanraking.

Zie ook http://groenleefpark-ede.nl/

Je vindt het Groen Leefpark achter het Groenhorst College aan de Zandlaan 31 , 6717 LN Ede.

Informatieavond duurzame energieneutrale woonwijk Boddegat, 25 sept.

Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers in het project voor een duurzame, energieneutrale woonwijk in Ede.
De CPO-groep Het Boddegat organiseert daarom enkele informatieavonden voor belangstellenden. Eén van de informatieavonden is op donderdag 25 september in Wageningen. De bijeenkomst vindt plaats om 20.00 uur, adres Johan Buziaustraat 59, Wageningen (dit is de projectruimte van Centraal Wonen in Noord West). Lees meer

Wageningen op zon

Hebt u geen geschikt dak en u wilt toch graag zonneënergie? Burger coöperatie Wageningen op Zon maakt het mogelijk om gezamenlijk te investeren in een zonnecentrale op het dak van de diepwatertank van MARIN aan de Haagsteeg in Wageningen.
Particulieren die in de postcodegebieden 6701, 6702, 6704, 6706, 6707, 6708, 3911 en 6721 wonen, kunnen hieraan meedoen. Bent u nieuwsgierig hoe dag gaat, lees dan hier verder>.

Wijk Energie Coördinatoren gezocht!


De gemeente heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Er zal een enorme transitie zal moeten plaatsvinden in energievoorziening. De gemeente is zich hiervan bewust, evenals diverse partners. Maar de gemeente kan dit niet alleen. De centrale vraag is dan ook hoe we Wageningen in de toekomst kunnen verwarmen (en koelen) en welke rol het gasnet hier nog in speelt. Om klimaatneutraal te worden willen we op wijkniveau een gezamenlijk visie vormen en daar vervolgens (per vijf jaar) een actieplan aan koppelen.. en dit uitvoeren. En hier heeft de gemeente hulp bij nodig. Daarom zoekt de gemente Wijk Energie Coördinatoren
Woont u in Wageningen, en heeft u enige kennis van energie en besparingsvraagstukken? Weet u wat er in uw eigen wijk speelt op het gebied van energie (soort woningen/gebouwen, gemiddeld verbruik, activeringsmogelijkheden van wijkgenoten) of bent u bereid u hierin te verdiepen? Zou u deze kennis in willen brengen, mee willen denken over toekomstig energiebeleid en – samen met wijkgenoten – mee willen werken aan de energietransitie binnen uw wijk?
Spreekt het bovenstaande u aan? Lees dan hier verder.