Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

– Links –

Organisaties in Wageningen

Duurzaamheid en milieu

Platform Duurzaam Wageningen stimuleert uitwisseling van informatie, onderlinge afstemming en samenwerking tussen groepen en individuen die aan duurzaamheid werken. Ook neemt zij nieuwe initiatieven om concrete bijdragen te leveren aan een duurzame samenleving.

BewustWageningen.nl een website waar bewuste en duurzame initiatieven uit Wageningen en omstreken zich presenteren.

Wageningse Weelde is een streekgebonden spaaractie van duurzame biologische producenten en winkeliers uit de regio.

SHARE (Sustainable HAppy REalists) organiseert activiteiten en acties rondom het milieu. (Voorheen Happy JMA, Jongeren Milieu Actief.)

Landschap

Mooi Wageningen levert een bijdrage aan het instandhouden van landschap en natuur in en om Wageningen.

Stichting Wageningse Eng voor een duurzaam beheer van de Wageningse Eng en het behoud van de rijkdom en diversiteit aan cultuurhistorische, landschappelijke, ecologische en recreatieve waarden.

Platform De Dreijen Het werkgebied De Dreijen in Wageningen krijgt een andere functie. Dat vraagt om nieuwe plannen voor een bijzonder gebied. Over het kleine arboretum, toekomstig Ecowijk De Dreijen en de ecologische verbindingszone.

Duurzame landbouw

Agromisa ondersteunt kleinschalige boeren en organisaties door het verstrekken van praktische informatie over duurzame landbouw.

De Boerengroep slaat een brug tussen de landbouwpraktijk en het landbouwonderzoek, stimuleert een kritische houding van student en boer, en strijdt voor een gezonde en sociale landbouw.

RUW, Stichting Ruraal Wageningen, functioneert als de link tussen studenten en de groene ruimte. Ze dragen bij aan het zoeken naar methoden van verantwoord en duurzaam landgebruik en focussen op de verschillende functies van de groene ruimte en de spanningsvlakken daartussen.

Otherwise is een platform voor reflectie en interactie voor onder meer voedselsouvereniteit en agroecologie.

Eetbare Stad

Raamtuin Een raamtuin is een systeem van potjes wat voor je raam hangt en waaruit je bijvoorbeeld kruiden kunt oogsten. Voor mensen die geen tuin of balkon hebben maar wel verse kruiden en groenten willen is dit een leuk idee.

Permacultuur Nederland De website over permacultuur in Nederland

Energie

Wind Energie Wageningen bestaat uit  inwoners van Wageningen die zich sterk willen maken voor windenergie en een windmolenpark in Wageningen.

Vallei Energie Een Lokale Energie Coöperatie van en voor inwoners en bedrijven in de Gelderse en Utrechtse Vallei. Het doel is om duurzame energie lokaal op te wekken en te leveren.

Sociaal maatschappelijk

Meldpunt Vrijwilligerswerk Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Of heeft u hulp nodig? U kunt hier terecht voor alles wat te maken heeft met vrijwilligerswerk.

Nieuwe economie

LETS Wageningen is een vraag/aanbod markt voor de levering van goederen en diensten waarbij gebruik gemaakt wordt van een bank van rekeninghouders met fictief geld, de ruilpunten.

Stads Atelier Wageningen geeft samen met bewoners van Wageningen vorm en inhoud aan maatschappelijke en economische participatie in de vorm van het Repaircafé. Iedere vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 kunnen mensen langskomen met kapotte spulletjes om deze samen met vrijwilligers te (leren) repareren.

Peerby Leen spullen van mensen bij jouw uit de buurt via peerby.

Mobiliteit

MyWheels Autodelen Gebruik een auto bij jou in de buurt voor een bescheiden vergoeding, 24 uur per dag in jouw wijk .Heb je zelf een auto? Verdien een deel van de kosten terug door jouw auto beschikbaar te stellen aan mensen om je heen. In Wageningen zijn bijna 30 auto’s beschikbaar en het aantal groeit (ook buiten Wageningen). Er zijn steeds meer autobezitters die hun eigen auto beschikbaarstellen.

http://www.fietsersbond.nl/afdeling/fietsersbond-afdeling-wageningen De Fietsersbond behartigt de belangen van fietsers op verschillende gebieden.

Divers

Happiness4all brengt geluk in de wereld. Ze bieden een netwerk gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn. Er worden diverse laagdrempelige activiteiten en workshops georganiseerd.

Gaia Sira is een beoogd centrum voor het onderzoeken, experimenteren en leven vanuit een integrale visie.

Oranjefonds Het Oranje Fonds bevordert en geeft financiële bijdragen aan projecten die een bijdrage leveren aan betrokkenheid in de samenleving. Door hun steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij.

Landelijke informatie

TTNL De website van Transition Towns Nederland