Nieuwsbrieven

Meest recente nieuwsbrief.

Klik hier om een overzicht van alle nieuwsbrieven te krijgen.

Werkgroep Energie komt iedere maand bij elkaar. Wilt u mee doen? - Kijk dan bij Werkgroep Energie of mail ttvallei@gmail.com

Permaculture-tuin werkdagen
- Wageningse Eng
Ritsema Bosweg
ieder zaterdagmorgen van 10 uur tot 13 uur Meer info bij Fiona Morris (fiona.a.morris@gmail.com, tel: 0617731200)
- Bostuin Pomonal bij Pomona.
Wekelijks op vrijdagmiddag. Voor meer informatie mail naar ttvallei@gmail.com

Voor meer activiteiten:
Agenda Platform Duurzaam Wageningen
bewustwageningen.nl/agenda
Wageningen Environmental Platform: agenda

  • No bookmarks avaliable.

tests

Energie besparing test: Je kunt eenvoudig bekijken of je goed bezig bent met energiebesparing of niet.

Quickscan mondiale voetafdruk: Met de Quickscan mondiale voetafdruk kun je berekenen hoe groot (of klein) je mondiale voetafdruk is. Je mondiale voetafdruk is het aantal hectare van de aarde dat nodig is om in jouw behoeften te voorzien. De gemiddelde Nederlander heeft 4,4 hectare van de aarde nodig. Per wereldburger is 2,1 hectare beschikbaar. Hoe scoor jij?

Klimaatvoetafdruk: Onze totale Mondiale Voetafdruk bestaat voor ongeveer 65% uit direct en indirect energiegebruik. Dat deel wordt met de Klimaatvoetafdruk gemeten, plus de uitstoot van methaan en lachgas die met de productie van vlees en zuivel samenhangen.

Voedsel Voetafdruk: De Voedsel Voetafdruk geeft aan hoeveel energie en ruimte jouw voedingspatroon van onze aarde vergt.

Vakantie Voetafdruk: Op vakantie gaan belast het milieu. De manier van reizen, het vervoer, de bestemming, de activiteiten, het onderkomen, duur van de vakantie en het reisgezelschap bepalen de voetafdruk van uw vakantie. Bereken de hoeveelheid milieu die uw vakantie kost.