Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Test je Voetafdruk

Energie besparing test: Je kunt eenvoudig bekijken of je goed bezig bent met energiebesparing of niet.

Quickscan mondiale voetafdruk: Met de Quickscan mondiale voetafdruk kun je berekenen hoe groot (of klein) je mondiale voetafdruk is. Je mondiale voetafdruk is het aantal hectare van de aarde dat nodig is om in jouw behoeften te voorzien. De gemiddelde Nederlander heeft 4,4 hectare van de aarde nodig. Per wereldburger is 2,1 hectare beschikbaar. Hoe scoor jij?

Klimaatvoetafdruk: Onze totale Mondiale Voetafdruk bestaat voor ongeveer 65% uit direct en indirect energiegebruik. Dat deel wordt met de Klimaatvoetafdruk gemeten, plus de uitstoot van methaan en lachgas die met de productie van vlees en zuivel samenhangen.

Voedsel Voetafdruk: De Voedsel Voetafdruk geeft aan hoeveel energie en ruimte jouw voedingspatroon van onze aarde vergt.

Vakantie Voetafdruk: Op vakantie gaan belast het milieu. De manier van reizen, het vervoer, de bestemming, de activiteiten, het onderkomen, duur van de vakantie en het reisgezelschap bepalen de voetafdruk van uw vakantie. Bereken de hoeveelheid milieu die uw vakantie kost.