Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Windenergie voor Wageningers Informatie avond

19 mei 2011,  20.00 uur, gratis met collecte, Bibliotheek, Stationsstraat 2, Wageningen

Transition Towns Vallei organiseert op donderdag 19 mei een informatie-avond over de inzet van windenergie voor Wageningers. Zelfs zonder windmolens in Wageningen is het mogelijk te profiteren van de opbrengst van de wind. Windvogel en Meewind zijn coöperaties die windmolens exploiteren en de opbrengst delen met de investeerders. Beiden zullen op deze avond aanwezig zijn en hierover tekst en uitleg geven. De avond vindt plaats in de bibliotheek, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis, er is wel een collecte.

Of windmolens in Wageningen zelf acceptabel zijn is nog niet aan de orde. Dit komt aan bod in de discussie over de scenario’s om te komen tot een klimaatneutraal Wageningen in 2030. Deze discussie wordt door de gemeente gestart op 24 mei.

In het tweede deel vertelt Transition Towns Zutphen over de oprichting van een energiecorporatie. Hiermee kan collectief de aanschaf en afzet van zonnepanelen en windmolens worden geregeld. Misschien een goed voorbeeld voor Wageningen. Wanneer er goede kansen zijn, zal de werkgroep energie van TT Wageningen dit oppakken.

Nadere informatie bij:

Wim Haver, voorzitter werkgroep Energie, Transition Town Vallei

Tel. 06 16484728, info@EnergiekMilieuAdvies.nl

Comments are closed.