Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Informatieavond zonnepanelen en zonnecollectoren

10 maart 2011,  20.00 uur, gratis, Bibliotheek, Stationsstraat 2, Wageningen

Op donderdag 10 maart organiseert Transition Town Vallei een informatie-avond voor mensen die willen investeren in zonne-energie. Deze vindt plaats in de bibliotheek van Wageningen en begint 20.00 uur. De avond is een vervolg op de bijeenkomst van 10 februari waar Zonvogel, Zoneco en Greenchoice vertelden over de kansen die zonnestroom biedt en wat zij te bieden hebben. Op 10 maart wordt een samenvattend overzicht gegeven van mogelijkheden om te investeren in zonnepanelen: op eigen dak of op andermans dak. En wat de financiële consequenties hiervan zijn en waar je op moet letten bij offertes.  

Alle vragen die er dan nog zijn worden behandeld door een forum met onafhankelijke deskundigen (Energie Unie en Solesta) en met leden van de werkgroep energie. Op grond van de informatie kan iedereen die wil investeren in zonnepanelen een goede afweging maken. Ook zijn er enkele bedrijven aanwezig die zonnepanelen willen verkopen. 

Zonneboilers

Opwekken van warm water met zonnecollectoren en een boiler levert ook heel wat op. Leden van de werkgroep Energie van Transition Town Vallei hebben zelf al een collector op hun dak. Zij leggen uit hoe dit werkt, wat het kost en wat het oplevert. U moet er een plat dak of een schuin dak min of meer op het zuiden voor hebben en plaats voor een boiler van 150 – 500 liter. Een combi zonnecollector met boiler op een plat dak is ook mogelijk. Een toelichting zal worden gegeven door Paul Hoogendoorn, lid van de werkgroep. Hij heeft zelf een grote zonneboilerinstallatie als aanvulling op de stadsverwarming. 

Opgave is wenselijk

Iedereen is welkom, de toegang is gratis. U kunt zich voor deze avond opgeven op info@energiekmilieuadvies.nl. U kunt daar ook uw eventuele vragen stellen. U krijgt dan het verslag van 10 februari en de vragen en antwoorden van de eerste avond.

Comments are closed.