Nieuwsbrieven

Meest recente nieuwsbrief.

Klik hier om een overzicht van alle nieuwsbrieven te krijgen.

Werkgroep Energie komt iedere maand bij elkaar. Wilt u mee doen? - Kijk dan bij Werkgroep Energie of mail ttvallei@gmail.com

Permaculture-tuin werkdagen
- Wageningse Eng
Ritsema Bosweg
ieder zaterdagmorgen van 10 uur tot 13 uur Meer info bij Fiona Morris (fiona.a.morris@gmail.com, tel: 0617731200)
- Bostuin Pomonal bij Pomona.
Wekelijks op vrijdagmiddag. Voor meer informatie mail naar ttvallei@gmail.com

Voor meer activiteiten:
Agenda Platform Duurzaam Wageningen
bewustwageningen.nl/agenda
Wageningen Environmental Platform: agenda

  • No bookmarks avaliable.

Nieuwe mensen gezocht

Sinds 2009 zet een actieve groep mensen zich als Transition Town Vallei in voor een lokaal duurzame en veerkrachtige samenleving. Dat is alweer ruim 5 jaar geleden!
We hebben sindsdien veel bijgedragen aan bewustwording, vooral middels lezingen, film- en informatie-avonden en TransitionTown / Duurzaamheidscafes, vaak in samenwerking met lokale organisaties en/of de gemeente. We hebben een aantal actieve werkgroepen ondersteund, er is een demonstratie permacultuurtuin op de Eng en een eetbare buurttuin in de Pomona tot stand gekomen.
Het is mooi om te zien dat lokale duurzame economie en veerkracht leeft en momenteel weinig aansporing behoeft in Wageningen. We hebben daar nu weinig meer aan toe te voegen en vinden ook geen mensen die daar erg warm voor lopen. De kerngroep van Transition Town Vallei heeft daarom besloten om het de komende tijd rustig aan te doen, dat wil zeggen meer te reageren op vragen dan zelf activiteiten te initiƫren. Wij zijn beschikbaar voor advies of ondersteuning, van werkgroepen, burgerinitiatieven of projecten als daar vraag naar is, ook in de omliggende gemeentes, zoals Ede, Veenendaal en Renkum. De website, social media en emailadres blijven in de lucht.
We hebben een uitgebreidere terugblik geschreven, een soort zelf evaluatie, die je hier kan vinden en we wijzen ook op de kaart met alle groene en duurzaamheids initiatieven in Wageningen en omstreken, de Eco Map , gemaakt door WEP (Wageningen, Environmental Platform).
Nog een fijne dag en graag tot ziens
Jan Joost Kessler, Jeanine Verhagen, Wim Haver, Jannie Atzema, Nicole van de Werf en Esther Schoenmaker

Comments are closed.