Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Informatieavond duurzame energieneutrale woonwijk Boddegat, 25 sept.

Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers in het project voor een duurzame, energieneutrale woonwijk in Ede.
De CPO-groep Het Boddegat organiseert daarom enkele informatieavonden voor belangstellenden. Eén van de informatieavonden is op donderdag 25 september in Wageningen. De bijeenkomst vindt plaats om 20.00 uur, adres Johan Buziaustraat 59, Wageningen (dit is de projectruimte van Centraal Wonen in Noord West)..

Er wordt momenteel gewerkt aan de duurzame, energieneutrale woonwijk van ca 30 woningen in Ede. De prachtige locatie is gelegen vlak bij station Ede-Wageningen, aan de rand van het bos in de buurt van de heide, op het voormalige kazerneterrein. Zie ook www.boddegat.nl.

De wijk wordt ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), dat wil zeggen: een enthousiaste groep toekomstige eigenaar-bewoners van de woningen realiseren gezamenlijk deze wijk, volgens eigen wensen en idealen.

Het wordt een duurzame wijk in drie opzichten: technisch, ecologisch/landschappelijk en sociaal. Het wordt een gasloze wijk, waarin alle elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen. De isolatie is op ’passief huis’-niveau. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, bijvoorbeeld vlas als isolatiemateriaal. Aan sociale duurzaamheid wordt invulling gegeven o.a. door middel van een gemeenschappelijke tuin en een gemeenschapsruimte. Er wordt een samenhangend ontwerp gemaakt voor openbaar en gemeenschappelijk groen, overlopend in privétuinen, met aandacht voor ecologie en landschappelijke kwaliteit.

De afgelopen tijd is in opdracht van de initiatiefnemers plus spontane aanwas van de groep het plan op hoofdlijnen ontwikkeld, samen met o.a. een architect, een landschapsarchitect en een energie- en installatieadviseur. De volgende fase is, dat de groep actief op zoek gaat naar uitbreiding van de groep tot 30 leden. De gemeente Ede wil voor 15 december 2014 concrete duidelijkheid over de afnemers van de 30 woningen. Het is dus nu het moment om in te stappen. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Ook in Ede is er een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op vrijdag 26 september (locatie volgt op www.boddegat.nl)
Desgewenst is meer informatie verkrijgbaar door het sturen van een email naar info@boddegat.nl.

Comments are closed.