Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nieuws maart 2013

Nieuwsbrief maart 2013

Festival Lokale Schoonheid 26 mei 2013

Op zondag 26 mei wordt een duurzaamheidsfestival gehouden in Wageningen. Het heet Lokale schoonheid, omdat iedereen die bijdraagt aan een leefbare samenleving en bewust leeft, een schoonheid in zich draagt. Het festival richt zich in themapleinen op mode, kunst en cultuur, wonen, welzijn en gezondheid, energie en mobiliteit. De locatie Is nog niet bekend. Transition Towns doet mee in de organisatie van het themaplein Energie en Mobiliteit en met het themaplein mode (kledingruilbeurs).

 

Actie zonnig Wageningen 2013

De Stichting Zonne-energie Wageningen start in 2013 weer met een nieuwe actie zonnig Wageningen. Nu wordt aan alle firma´s die dat willen kans gegeven zich met hun zonnepanelen te presenteren en een mooi aanbod te bedenken. De informatie avonden zijn op 11 en 15 april 2013 in de BBLTHK. Zaal open 19.30 uur. Nadere toelichting start om 20.00 uur.

 

Buur zoekt dak

Wel geld om te investeren maar geen geschikt dak? Buren vinden elkaar. Lees hier meer

 

Windenergie in Wageningen

De kerngroep Transition Town Vallei en de werkgroep energie werken mee aan het initiatief van de gemeente om in 2030 klimaatneutraal te worden. Wij richten ons daarbij vooral op de burgers en maatschappelijke organisaties.
Transition Town Vallei heeft het voortouw genomen om meer burgers te informeren over windenergie in Wageningen. In november en december stonden we drie weken lang drie keer per week op de markt of in de Hoogstraat met een windenergie-zonnebakfiets met flyers en een enquête.  Lees meer in de nieuwsbrief van maart.

 

Steun windenergie in Wageningen voor één euro (of meer)

De Stichting Windenergie Wageningen wil de windmolens in Wageningen gaan realiseren. Zij vindt het belangrijk dat de inwoners van Wageningen achter de plannen voor een windpark in staan en er zelf baat bij hebben. De stichting wil dat de Wageningers zelf zoveel mogelijk voordeel hebben bij het geplande windpark. Zij krijgen dan ook de mogelijkheid om mee te investeren in een windpark. Lees meer in de nieuwsbrief van maart.

 

Verder in de nieuwsbrief

Simone wil stadsboerderij opzetten in Ede.

Initiatiefneemsters gaan door met een ‘reizende tuin’ in Wageningen, zoals Nobelveldje

Oproep Omroep Gelderland: Geldloos leven – wie wil /doet dit?

Tweedaagse workshop “Natuur, Verbinding & Mentoring” (“Coyote Mentoring”):In een samenleving, gebaseerd op een hechte band met de natuur, komen mensen en de natuur om hen heen tot bloei.

Lees meer in de nieuwsbrief van maart.

Comments are closed.