Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Landelijke dag Transtition Towns in Wageningen

Transition Towns Nederland maakt nieuwe plannen

 

“Delen is het nieuwe hebben” was een van de uitspraken tijdens het landelijk treffen van Transition Towns. Uit zo’n 80 buurten en steden in Nederland kwam men dit weekend naar Wageningen. Met ruim 100 deelnemers was de Pomhorst overvol.

 

Transition Towns Nederland is een netwerk van groepen burgers in steden, dorpen en buurten, die aan de slag gaan om wonen, werken en leven minder olieafhankelijk en meer duurzaam en sociaal te maken. Men zoekt (liefst kleinschalige) sociale en betaalbare oplossingen, waar ieder mens mee aan de slag kan om aan een gezonde en gezellige wereld te werken. Want dat valt op. Hoewel het idee van transitie voortkomt uit ongerustheid over het opraken van olie, is er veel enthousiasme. Men krijgt er zin in, in die nieuwe manieren van samenwerken en samenleven die er uit ontstaan. Meer delen, meer zelf doen, meer je eigen talent inzetten. Voorbeelden van concrete projecten zijn: Repaircafés, buurttuinen, ruilbeurzen en zonnepanelenacties. En delen dus. Bijvoorbeeld: autodelen via mywheels.nl, gereedschap en apparaten uitlenen via spullendelen.nl en peerby.com, voor elkaar koken op thuisafgehaald.nl. Veel meer mogelijkheden, ideeën en informatie zijn te vinden op transitiontowns.nl.

 

Tijdens het treffen werden natuurlijk ervaringen uitgewisseld, maar ook werd er druk gebrainstormd over mogelijke nieuwe acties, projecten en campagnes. Transition Towns Nederland is met fondswerving gestart om te ondersteunen en al deze plannen tot bloei te brengen. Tussendoor genoot men van een lunch van Buys en Ko. Het diner was met elkaar geregeld door iedereen iets mee te laten nemen, een zogeheten ‘pot luck’. De dag werd afgesloten met een feestavond.

Meer op de site van TT landelijk: klik hier

En foto’s van het treffen: klik hier voor foto’s

Comments are closed.