Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Duurzaamheidscafé 31 mei 2012

 Transition Towns Wageningen – Werkgroep Energie 


Wat dragen wij burgers bij aan klimaatneutraal Wageningen ?

 In het maandelijks Duurzaamheidscafé op donderdag 31 mei wordt aandacht besteed aan wat de burgers van Wageningen willen en kunnen bijdragen aan Wageningen klimaatneutraal in 2030.  De avond wordt gehouden in de lege winkel naast de Passage, Kloosterstegen noordzijde, om 20.00 uur.  Toegang € 4 voor onkosten, koffie en thee.

De avond wordt georganiseerd door Transition Town Wageningen en het Platform Duurzaam Wageningen. Transition Towns is opgericht als Europese burgerbeweging om de transitie, de overgang naar een samenleving mogelijk te maken, die uitgaat van duurzame energie, gezond en regionaal voedsel en onderlinge samenwerking. Vanuit de doelstelling van Transition Towns en het Platform is het logisch dat wij het beleid van de gemeente Wageningen volledig steunen om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat kan met 50 % energiebesparing, 25 % inzet van in Wageningen opgewekte duurzame energie en 25 % import van duurzame energie uit de rest van Nederland.

Maar dat betekent nogal wat. Het vergt een enorme eigen inzet en bereidheid om alles te doen om energie te besparen. Ook zullen we misschien windmolens moeten accepteren om 25 % eigen duurzame energie te kunnen opwekken.  Wim Haver, voorzitter van de werkgroep energie van Transition Town Wageningen, zal uitleggen wat allemaal nodig is.

Paddy Noë van de Stichting Windenergie Wageningen zal uitleggen waarom het niet werkt om windmolens buiten Wageningen te plaatsen. Ook zal hij laten zien dat windmolens niet per se in het Binnenveld hoeven te staan. Er zijn ook andere mogelijkheden.

Daarna komt de zaal aan de beurt. Wat wilt u, waartoe bent u bereid. Hierover zal het tweede deel van de avond gaan. Om 22.00 uur zetten we discussie voort in Vreemde Streken met een drankje.

Zie foto hieronder.

Nadere informatie bij:

Wim Haver, voorzitter werkgroep energie Transition Town Wageningen,
Oudlaan 20, 6708 RC Wageningen,
Tel. 06 16484728, info@EnergiekMilieuAdvies.nl

Esther Schoenmaker, secretaris Transition Town Wageningen.
Tel. 06-11136562

 

Zonnepanelen in Noordwest

Zonnepanelen in Noordwest. Plaatsen van eigen zonnepanelen, bijvoorbeeld door mee te doen met de Actie Zonnig Wageningen, draagt bij aan opwekking van eigen duurzame energie in Wageningen

Comments are closed.